ponedeljek, 27. junij 2011

Revolucije 1848 v Evropi

Revolucije 1848 v Evropi


Revolucija, ki je na začetku leta 1848 zajela skoraj vse evropske države, je mnogo bolj kot prejšnje vplivala na stari politični in družbeni red.

Njen izbruh je spodbudilo nezadovoljstvo meščanstva, ki je zahtevalo več političnih pravic, slabšanje položaja delavstva po izbruhu velike gospodarske krize (1847) ter zahteve podložniških kmetov po odpravi fevdalnega sistema.

Vse po načrtu prostozidarjev!

 

Februarska revolucija v Parizu


V Parizu so februarja 1848 izbruhnile velike demonstracije, na katerih so delavci zahtevali vpeljavo splošne volilne pravice in izboljšanje socialnega položaja nižjih družbenih slojev. Ker oblasti niso hotele izpolniti zahtev demonstrantov, se je začel revolucionarni upor, ki so ga vodili delavci.

Kralj je pobegnil v Anglijo, razglasili so republiko in postavili začasno vlado. Le-ta je za pomiritev brezposelnih delavcev začela ustanavljati državne delavnice, razglasila pravico delavcev do dela – ne pa tudi plačila.

[V starem Rimu je veljalo, da ima suženj pravico delati in nič več. Ustvarila se je podlaga za komunistično himno Internacionala, ki se začne »Vstanite v suženjstvo(pekla) zakleti«] , uzakonila svobodo tiska in zborovanja ter vpeljala splošno in enako volilno pravico. Vse po načrtu prostozidarjev – častilcev luciferja, za novi svetovni red. Oziroma uničenje človeštva.

Marijino prikazanje je bilo v času težke politične situacije v Franciji, ki je čez leto in pol pripeljala do februarske revolucije leta 1848.

Pomembno je, da prikazanje v La Salette spada v čas nastajanja komunizma. Marija se zanima za stisko ljudi, zato govori o žitu in krompirju.

Spomnimo se, da je 1841 Ludwig Feuerbach, učitelj Karla Marxa, izdal knjigo Bistvo krščanstva.  Leta 1847 je Marx izdal knjigo Beda filozofije, kjer je prvič znanstveno prikazal bistvene prvine ateističnega socializma. Naslednje leto je izšel Komunistični manifest.

Dve leti pred izidom komunističnega manifesta, ki ga je spisal prostozidar in Jud Karl Marx, se je Devica Marija prikazala v La Salette.

Tukaj se naj omeni tudi Marijino prikazanje slovenski mistikinji Magdaleni Gornik      2. avgusta 1848.

… Marija jo je vprašala:

»Ali veš kaj o pastirčkih na Saleški gori na Francoskem?«
»Ne vem«
»Njima sem se tudi prikazala«

Tedaj je napovedala več kazni, tako vojno, bolezni, ogenj itd., ki bodo prišle nad ljudstvo, če se ne bo spreobrnilo in poboljšalo. Imenovala je tudi nekatera mesta in dežele, ki bodo obiskane s temi nadlogami. Z desnico je pokazala na ljudi in rekla:

»O ljudstvo, če se ne spreobrneš, boš udarjeno.«*

Ni komentarjev:

Objavite komentar