četrtek, 2. september 2010

Hudič skuša Jezusa


(Mr 1,12–13; Lk 4,1–13)

4 Tedaj je Duh odvedel Jezusa v puščavo, da bi ga hudič skušal. Ko se je postil štirideset dni in štirideset noči, je postal naposled lačen. In pristopil je skušnjavec in mu rekel: »Če si Božji Sin, reci, naj ti kamni postanejo kruh.« On pa je odgovoril: »Pisano je:
Človek naj ne živi samo od kruha,
ampak od vsake besede, ki prihaja iz Božjih ust
Tedaj ga je hudič vzel s seboj v sveto mesto in ga postavil vrh templja ter mu rekel: »Če si Božji Sin, se vrzi dol, kajti pisano je:
Svojim angelom bo zate zapovedoval
in: Na rokah te bodo nosili,
da z nogo ne zadeneš ob kamen
Jezus mu je odgovoril: »Pisano je tudi: Ne preizkušaj Gospoda, svojega Boga!« Spet ga je hudič vzel s seboj na zelo visoko goro. Pokazal mu je vsa kraljestva sveta in njihovo slavo 9 ter mu rekel: »Vse to ti bom dal, če padeš predme in me moliš.« 10 Jezus mu je tedaj dejal: »Poberi se, satan, kajti pisano je:
Gospoda, svojega Boga, môli
in njemu samemu služi!«
11 Tedaj ga je hudič pustil, in glej, angeli so pristopili in mu stregli.

Neumni ateist (Stupid Atheist) bo sedaj rekel. »Pa ja, ravno iz Svetega pisma!«

V tistem času ni bilo druge besede in pojmovanja kakor Sveto pismo in po Svetem pismu. Ravno zaradi takih primerov imajo prostozidarji ateiste za neumne (bedake).

Kajti vse to spet izhaja iz Svetega pisma (Stare zaveze), ko piše, da samo bedak lahko pravi, da ni Boga! 

Človek brez Boga (Ps 14,1), (Ps 53,1)

Vendar so jim ravno ti največji pomočniki pri razkristjanjevanju sveta – čeprav jih imajo za bedake, kajti končni cilj prostozidarjev je zlom krščanstva in ateizma, da se razode pravi luciferjev nauk!

In najbolj znana ateistična himna je Internacionala, ki se začne »Vstanite v suženjstvo (pekla) zakleti…« (A Mason will never be a stupid Atheist nor an irreligious libertine.)

Kajti razlika med služabnikom (lahko gledate tudi kot zaposlenim), ki ima svobodno voljo in je poplačan po svojih delih ter sužnjem je tudi v tem, da je suženj brez pravic, brez svobode, lastna volja mu je onemogočena - se jo ne upošteva in mu je določeno samo trpljenje in ne pomeni nič. Ni niti človek.

Ni komentarjev:

Objavite komentar